Karamelli Trileçe Tarifi ve Tarihi

Tarihçe ve Kökeni

Trileçe, İspanyolca "tres leches" (üç süt) kelimesinden türemiş, Latin Amerika kökenli bir tatlıdır. Meksika ve Nikaragua'da popüler olan bu tatlı, 19. yüzyılda İspanyol kolonizasyonu ile yayılmıştır. Türkiye'de ise son 10 yılda büyük bir popülarite kazanmış, özellikle karamel soslu versiyonu en çok tercih edilen çeşitlerden biri olmuştur.

Malzemeler

  • Kek için: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu

  • Süt karışımı için: 1 kutu süt kreması, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt

  • Karamel sos için: 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıcak süt

Yapılışı

Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür ve 180 derecede pişirilir. Soğuyan kek kürdan ile delinir. Süt karışımı kekin üzerine dökülür ve buzdolabında 2 saat bekletilir. Karamel sosu için şeker eritilir, tereyağı ve süt eklenerek kıvam alana kadar pişirilir. Soğuk trileçenin üzerine dökülerek servis yapılır.

Püf Noktaları

  • Kekin çok sert olmaması için fazla pişirilmemeli.

  • Süt karışımının tamamen emilmesi için en az 2 saat bekletilmeli.

  • Karamel sosu çok koyu olursa acı bir tat oluşabilir.

Besin Değerleri (100g)

Kalori320 kcal
Yağ15g
Karbonhidrat40g
Protein6g

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir