Çikolatalı Trileçe Tarifi ve Tarihi

Tarihçe ve Kökeni

Çikolatalı trileçe, klasik trileçenin çikolata severler için geliştirilmiş bir versiyonudur. Özellikle kakao ve eritilmiş çikolatanın kullanımı ile zenginleştirilen bu tatlı, daha yoğun bir lezzet sunar.

Malzemeler

  • Kek için: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao

  • Süt karışımı için: 1 kutu süt kreması, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt

  • Çikolata sos için: 100 gram bitter çikolata, 1/2 su bardağı krema

Yapılışı

Kek malzemelerine kakao eklenerek hazırlanır. Süt karışımı kekin üzerine dökülür. Çikolata sosu için çikolata ve krema benmari usulü eritilir. Soğuyan sos, trileçenin üzerine dökülür.

Püf Noktaları

  • Bitter çikolata kullanarak tatlıyı daha az şekerli hale getirebilirsiniz.

  • Çikolata sosu çok sıcak dökülmemeli.

Besin Değerleri (100g)

Kalori350 kcal
Yağ18g
Karbonhidrat42g
Protein6g

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir